Rijswijkse Uitdaging “Geven en delen geeft een heel goed gevoel”

Met onder andere de woorden “Geven en delen geeft een heel goed gevoel” begon maandag 13 november Leonhard Heerema, de gastheer, de bijeenkomst.

En de woorden van de voorzitter, van dit voor Rijswijk nieuwe initiatief, oud-burgemeester Ineke van der Wel. “Ik verbind me aan de Rijswijkse Uitdaging, omdat ik het mijn hele leven al een klus vind om mensen die iets nodig hebben te verbinden met anderen die iets kunnen bieden. Het is belangrijk dat mensen naar elkaar omkijken, dat is een maatschappelijk belang”, kregen nog meer betekenis toen de Rijswijkse Uitdaging maandag van start ging.

Wethouder Marloes Borsboom en voorzitter Ineke van der Wel verzorgden samen met enkele Rijswijkse ondernemers de officiële aftrap van de Rijswijkse Uitdaging. De Rijswijkse Uitdaging zorgt voor samenwerking tussen lokale maatschappelijke organisaties, burgerinitiatieven en het lokale bedrijfsleven. Zij bemiddelt in vraag en aanbod van materialen (meubels, spullen), menskracht (kennis, extra handen, creativiteit) en middelen (geld). Het is een ondernemersnetwerk dat dóet.

De Rijswijkse Uitdaging stimuleert bedrijven om maatschappelijk betrokken ondernemerschap te tonen in concrete acties en daarmee de leefbaarheid in de lokale samenleving te ondersteunen. Tijdens de startbijeenkomst keken medewerkers van de Rijswijkse Uitdaging of ze ondernemers en maatschappelijke organisaties aan elkaar kunnen koppelen.

De Rabobank wil zich ook inzetten voor de Rijswijks Uitdaging. Rochelle Heerema: “Zij stellen hun locatie open voor de kick off. Bovendien stelt men het netwerk open om te kijken wat zij voor ons kunnen betekenen. Maatschappelijke organisaties hebben gepitcht terwijl bedrijven hebben geluisterd. Aan tafel waren matchmakers die de matches maakten en in de toekomst gaan begeleiden.”

Meer informatie over de Rijswijkse Uitdaging is te vinden op www.rijswijkseuitdaging.nl

Foto’s en video door Wim Mecksenaar: https://www.youtube.com/watch?v=9kZDQi24Ark

 

Pin It on Pinterest

Share This
Spring naar toolbar