Rijswijkse Uitdaging Nu Echt Van Start

Voorzitter Ineke van der Wel en projectleider Rochelle Heerema hebben donderdag de handtekeningen gezet onder de oprichtingsakte van de Stichting Rijswijkse Uitdaging. Dit onder toeziend oog van notaris Astrid van Steenderen van notariskantoor Caminada, die de oprichting van de Stichting als uitdaging had aangenomen.

Met de oprichting werd voor Rochelle Heerema een formatieperiode van het bestuur afgerond. “Deze periode heeft wat langer geduurd dan vooraf voorzien, maar ik heb nu wel een goede club mensen bij elkaar, waar ik de strijd mee aandurf”, aldus Rochelle. Met een brok aan bestuurlijke ervaring en een heel groot netwerk is voormalige burgemeester van Rijswijk Ineke van der Wel de gedroomde voorzitter. Met Ivo Caminada heeft Rochelle als secretaris ook een grote vis aan de haak geslagen. Een ondernemer pur sang en een echt “ mensen-mens”. “Dit past perfect in het plaatje”. De financieel en organisatorisch onderlegde Rijswijkse Lilian Smith completeert het bestuur als penningmeester.

Wat is de Rijswijkse Uitdaging?
Het doel van de Rijswijkse Uitdaging is om bedrijven en ondernemingen te stimuleren om meer maatschappelijk betrokken te worden. Dit doen wij door het in contact brengen van bedrijven met aanvragen vanuit maatschappelijke organisaties. Bedrijven of ondernemers stellen menskracht, kennis of materialen ter beschikking om aan wensen of verzoeken van maatschappelijke organisaties te voldoen.

Volgens Rochelle zijn er al organisaties die de weg naar De Uitdaging hebben gevonden. Er is al een wens om voor een groep mensen rolstoelen op een vakantieadres te krijgen en dat is door leden van de BBR reeds opgepakt.

Zo zullen er binnenkort nog vele wensen en verzoeken binnenstromen die allemaal als uitdaging worden gezien. In een goede samenwerking tussen ondernemers, bedrijven en maatschappelijke organisaties moet het mogelijk om er hiervan zoveel mogelijk uit te voeren!

rijswijkse-uitdaging-nu-echt-start

Pin It on Pinterest

Share This
Spring naar toolbar