Rijswijkse Uitdaging Nu Echt Van Start!

Afgelopen donderdag werden door voorzitter Ineke van der Wel en projectleider Rochelle Heerema de handtekeningen gezet onder de oprichtingsakte van de Stichting Rijswijkse Uitdaging. Dit onder toeziend oog van notaris Astrid van Steenderen van notariskantoor Caminada, die de oprichting van de Stichting als uitdaging had aangenomen.

Ons Team

Met de oprichting werd voor Rochelle Heerema een formatieperiode van het bestuur afgerond. “Deze periode heeft wat langer geduurd dan vooraf voorzien, maar ik heb nu wel een goede club mensen bij elkaar, waar ik de strijd mee aandurf”, aldus Rochelle. Met een brok aan bestuurlijke ervaring en een heel groot netwerk is voormalige burgemeester van Rijswijk Ineke van der Wel de gedroomde voorzitter. Met Ivo Caminada heeft Rochelle als secretaris ook een grote vis aan de haak geslagen. Een ondernemer pur sang en een echt “ mensen-mens”. “Dit past perfect in het plaatje”. De financieel en organisatorisch onderlegde Rijswijkse Lilian Smith completeert het bestuur als penningmeester.

Naast het bestuur heeft Rochelle een team bij elkaar gebracht dat de communicatie gaat verzorgen. “In deze tijd met verschillende communicatietechnieken heb ik gelukkig een aantal professionals gevonden om de stichting hierbij te helpen. We moeten makkelijk vindbaar en benaderbaar zijn voor de mensen en organisaties die ons nodig hebben, of voor bedrijven die wat voor een ander willen doen”.

Wat is de Rijswijkse Uitdaging?

Het doel van de Rijswijkse Uitdaging is om bedrijven en ondernemingen te stimuleren om meer maatschappelijk betrokken te worden. Dit doen wij door het in contact brengen van bedrijven met aanvragen vanuit maatschappelijke organisaties. Bedrijven of ondernemers stellen menskracht, kennis of materialen ter beschikking om aan wensen of verzoeken van maatschappelijke organisaties te voldoen.

Momenteel wordt er nog hard gewerkt aan de website om ervoor te zorgen dat de matchgroep in stelling kan worden gebracht. De matchgroep is een team van vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven dat de wensen van maatschappelijke organisatie beoordeelt, beslist over het aannemen van “de Uitdaging” en hier vervolgens ook uitvoering aan geeft.

Volgens Rochelle zijn er al organisaties die de weg naar De Uitdaging hebben gevonden. Er is al een wens om voor een groep mensen rolstoelen op een vakantieadres te krijgen en dat is door leden van de BBR reeds opgepakt.

Zo zullen er binnenkort nog vele wensen en verzoeken binnestromen die allemaal als uitdaging worden gezien. In een goede samenwerking tussen ondernemers, bedrijven en maatschappelijke organisaties moet het mogelijk om er hiervan zoveel mogelijk uit te voeren!

Pin It on Pinterest

Share This
Spring naar toolbar