Weer een succesvolle match met Stichting ” Vier het leven”

Op zondag 27 mei gingen Johanna en Annemie namens de Rijswijkse Uitdaging op stap als gastvrouw met de stichting “Vier het leven”.

De stichting “ Vier het leven” neemt regelmatig ouderen mee uit. De mensen worden thuis opgehaald door een gastheer/gastvrouw en gaan dan gezellig naar de bioscoop, museum of theater.

Een mooi initiatief om de eenzaamheid te bestrijden en ouderen met elkaar in contact te brengen. De Rijswijkse uitdaging heeft dit maatschappelijke initiatief dan ook graag ondersteund door het inzetten van menskracht en vervoer.

Dit keer ging het uitje met “Vier het leven” naar de Goudse schouwburg voor een prachtige voorstelling van Henk Poort. Maar liefst 350 ouderen zijn thuis opgehaald en naar de schouwburg gebracht. Daar hebben zij volop zitten genieten van een prachtige voorstelling van Henk Poort. Zowel bij aanvang als na de voorstelling werden de gasten goed verzorgd met koffie met wat lekkers en een broodje bij de lunch.

Sommige ouderen gaan voor het eerst mee en vinden zo’n uitstapje best spannend. Jezelf hier voor aanmelden kan voor sommige mensen een hele drempel vormen. Andere gaan elke maand mee en hebben op die manier een sociaal netwerk om zich heen gebouwd waardoor ze niet langer in een isolement zitten. Mooi om te zien dat dit soort maatschappelijke initiatieven effect sorteren en daadwerkelijk een kwaliteitsimpuls kunnen geven aan iemands leven.

Niet alleen de ouderen hebben genoten. Ook de 150 vrijwilligers hebben een heerlijke dag gehad. Fijn om op deze simpele maar doeltreffende manier verschil te kunnen maken. Een zeer geslaagde match voor Johanna en Annemie.

Geïnteresseerd om de Rijswijkse uitdaging als vrijwilliger of ondernemer ook te ondersteunen bij maatschappelijke initiatieven? Kijk dan voor meer informatie op www.rijswijkseuitdaging.nl.

Geïnteresseerd om mee te gaan als gast bij een van de uitstapjes van de stichting “Vier het leven”? Kijk dan voor meer informatie op www.4hetleven.nl.

 

Pin It on Pinterest

Share This
Spring naar toolbar